K belgesi ,SRC belgesi - WwW.Motosiklet Club.CoM , Moto, Motosiklet, Motorsiklet, Motor,

Geri git   WwW.Motosiklet Club.CoM , Moto, Motosiklet, Motorsiklet, Motor, > Diğer - Multimedia > Konu Dışı

Konu Dışı Motosiklet Konuları Haricinde Bütün Başlıklar ve Paylaşımlar Burada...

MERHABA ZİYARETÇİ

DOYA DOYA HİÇ BİR ENGEL OLMADAN WwW.Motosiklet Club.CoM , Moto, Motosiklet, Motorsiklet, Motor, SİTEMİZİ GEZMEK İSTİYORSAN. 1 DK AYIRARAK BURADAN KAYIT OL! DERSENKİ BENİM KAYDIM VAR GİRİŞ YAPARAK GEZİNTİNE DEVAM EDEBİLİRSİN VE BÜTÜN RESİMLERİ VE LİNKLERİ GÖREBİLİRSİN. BURADAN KAYIT OL!

İYİ GEZİNTİLER...

Seçenekler
Alt 26-05-2010, 16:49   #1
SFENKS RA
M/CLUB

SFENKS RA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SFENKS RA is on a distinguished road
K belgesi ,SRC belgesi

Arkadaşlar merhaba.
Trafık te yenı bır tasarı ıle ,K K1 K2 K3 K4 ve bunları kullanabılmek ıcın ayrıca SRC belgesıne sahıp olmak için belge sahıbı olmak gerekıyor.
Ruhsatında Tıcarı ,hususı naklı kamyonet yazılı her arac surucusu örnegın kangolar doblolar candy .tarzı araclara sahıp olan tıcarı bır işte kullanmasa bıle zevk ıne aldıysa bıle bu belgelerı almak zorunda kalıyor.Fakat halk arasında deyışık bır anlayış ve yorumlar var .Kımı gereklı deyıl kımısı 2010 aralık ayından ıtıbaren yururlüğe tam olarak gırecegıne işaret edıyor.
Ben cok araştırdım ,tam olarak çözüm bulamadım. Bu kouda bılgı sahıbı olanlar .Bu topıkte bılgılerını bızle paylaşırsa çok guzel olacagına ınanıyorum.
SFENKS RA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-05-2010, 21:17   #2
bighakan
M/CLUB

bighakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bighakan is on a distinguished road
K2 Yetki Belgeleri ve Src Sertifikalarına İlişkin Güncel Duyuru 18.01.2010
Genel | Çok Önemli

1. K2 YETKİ BELGELERİ

Sayın Üyemiz,

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre;

Gerçek veya tüzel kişiler adına kayıt ve tescil edilmiş (ticari veya hususi) kamyonet cinsi (doblo, kango, partner vb.) taşıtlarla, kendi esas iştigal konusuyla ilgili eşya taşımacılığı yapanların K2 türü yetki belgesi almalarının zorunlu olduğu Odamızca üyelerimize bildirilmiştir.

• T.C. Ulaştırma Bakanlığı’nın 04.01.2010 tarih ve 5 sayılı Genelgesi’ne göre; 01.01.2010 ile 30.04.2010 tarihleri arasında 3.5 ton ve daha düşük kamyonetlerle yapılan eşya taşımaları için taşıt sahiplerinden yetki belgesi (K1*-K2*) veya taşıt kartı aranmayacak ve bu nedenle para cezası dahil hiçbir cezai müeyyide uygulanmayacaktır.

• Bu kapsamda; ticari amaçla olmamak ve sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili olmak kaydıyla; kamyonetlerle yapılan eşya taşımaları için 30.04.2010 tarihine kadar yetki belgesi alma şartı aranmayacaktır.

• 30.04.2010 tarihinden itibaren yapılacak denetimlerde hiçbir şekilde yetki belgesi almamış firmalara veya yetki belgesi olmasına rağmen taşıt kartı çıkartılmamış araçlara 2.044 TL., taşıt kartı çıkartılmış olup araçta bulundurulmaması durumunda ise 343 TL. idari para cezası kesilecektir. Yapılacak denetimlerde aracın boş veya dolu olmasına bakılmaksızın idari para cezası uygulanacaktır.

• K2 yetki belgelerine ilişkin ücret 31.12.2010 tarihine kadar % 93 oranında indirimli ödenecek olup, yetki belgesi ücreti 462 TL., taşıt kartı ücreti ise 64 TL.’dir. Bu tarihten sonra K2 yetki belgesinin fiyatı 6.613 TL. olarak tahsil edilecektir.

• K2 yetki belgesi için istenen belgeler:
- Yetki Belgesi Başvuru Formu (1010)-Duyuru Ekindedir
- Taşıt Kartı Başvuru Formu (1011)-Duyuru Ekindedir
- Kurucu Ortak ve Yöneticilerinin TC Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdan Fotokopileri
- İmza Sirküleri (Noter Onaylı)
- Araçların Ruhsat Fotokopileri, (Araç Muayeneleri Geçerli Olacaktır)
- Vergi Dairesi Yazısı veya Vergi Levhası Fotokopisi

• K2 yetki belgeli tüzel kişiliklere ait araçları kullanan şoförlerde SRC belgesi bulunması zorunludur. SRC belgesi olmadan eşya taşımacılığına mahsus araç kullanan sürücüye 228 TL., belgesiz sürücüyü çalıştıran firmaya 572 TL. idari para cezası verilmektedir.

K2 yetki belgeleriyle ilgili müracaatlar Alsancak Polis Karakolu yanındaki İzmir Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne yapılacaktır.

Bölge Müdürlüğü’nün telefonu 463 09 00 (3 hat), adresi Atatürk Caddesi No:99 Alsancak İZMİR

2. SRC BELGELERİ VE PSİKOTEKNİK SAĞLIK RAPORLARI

Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği’ne göre; yük/eşya taşımaya mahsus her türlü aracı kullanan tüm sürücüler ile yolcu taşımacılığına mahsus araçları kullanan şoförlerin (SRC) türü Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunludur.

Firmaların ve firmalarda istihdam edilen şoförlerin cezai işlemle karşı karşıya kalmamaları için SRC belgelerine ilişkin gerekli müracaatları yapması önem taşımaktadır.

SRC belge türlerine aşağıda yer verilmiştir;

• SRC 1 (Uluslararası Yolcu Taşımacılığı)
• SRC 2 (Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı)
• SRC 3 (Uluslararası Eşya-Kargo Taşımacılığı)
• SRC 4 (Yurtiçi Eşya-Kargo Taşımacılığı)

Not: SRC 1 türü belge alanlar SRC 2’yi, SRC 3 türü belge alanlar SRC 4’ü almış kabul edilir.

Müktesep haklardan faydalanarak sözkonusu belgeleri almanın şartlarına aşağıda yer verilmiş olup, bu şartların tamamını veya bir kısmını sağlayamayan kişilerin SRC eğitimi veren kuruluşlara müracaat ederek eğitim almaları zorunludur.

B Sınıfı Ehliyete Sahip Olanların Yapmaları Gereken İşlemler

- 25.02.2006 tarihinden önce en az 3 yıllık sosyal güvencesini (SSK-Bağ-Kur) çalıştığı işyeri, ünvanı ve sürelerini gösterir Sosyal Güvenlik Kurumlarından alınmış yazı (internet ortamında alınan SSK ve Bağ-Kur dökümleri kabul edilmektedir.)

- 25.02.2003 tarihinden önce alınmış B sınıfı ehliyet fotokopisi

- Nüfus cüzdanı fotokopisi

- 2 adet fotoğraf (boyut 4,5x6 cm.)

- Kimlik ücretinin yatırıldığını gösterir dekont
Vakıfbank şubelerine SRC ücreti denilerek, her bir belge için 24 TL. yatırılacaktır. 2 tür belge alacaklar 48 TL. yatıracaklardır. Banka dekontu üzerine adınız, soyadınız ve TC kimlik numaranızı yazdırınız.

- SRC1, SRC2, SRC3, SRC4 türlerinden hangisinin talep edildiğine ilişkin dilekçe
Dilekçe Gazi Üniversitesi Ulaştırma Bakanlığı Projesi’ne istinaden yazılacaktır.

Hazırlanan belgeler Gazi Üniversitesi Ulaştırma Bakanlığı Projesi – 4. Cadde 727 Sokak No:7 06550 Yıldız Çankaya ANKARA adresine iadeli taahhütlü posta ile gönderilebilir veya İzmir Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilebilmektedir.

Müracaatlarınıza ilişkin sorgulama yapmak ve detaylı bilgi almak için [Sadece Üyeler Görebilir. Üyelik İçin Tıklayınız....] web sitesini inceleyebilirsiniz.

Gazi Üniversitesi’nin ilgili biriminin telefon numarası 0.312.441 38 18 (3 hat), faks numarası 0.312.442 37 59’dur.

C-D-E Sınıfı Ehliyete Sahip Olanların Yapmaları Gereken İşlemler

Yukarıda belirtilen şartlardan ilk sıradaki Sosyal Güvenlik Kurumlarından yazı almayacaklardır.

Diğer şartların tümü C-D-E sınıfı ehliyetliler için geçerlidir.

C ve D sınıfı ehliyetliler SRC2, SRC3,SRC4 belgelerinden istediklerini, E sınıfı ehliyetliler ise SRC1, SRC2, SRC3, SRC4 belgelerinden istediklerini alabileceklerdir.

Psikoteknik Sağlık Raporları

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin “Şoförlerde Aranacak Nitelik ve Şartlar” başlıklı 36’ncı maddesinin (d) bendine göre; şoförlerin bedeni ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren bir sağlık raporunu yetkili sağlık kuruluşlarından her beş yılda bir almaları hüküm altına alınmıştır.

Bu hüküm anılan Yönetmeliğe göre 31.12.2010 tarihine kadar şoförlerde aranmayacaktır.

Önemle bilgilerinize sunarız.

Kaynak:İzmir Ticaret Odası [Sadece Üyeler Görebilir. Üyelik İçin Tıklayınız....]
Tags:

Bookmarks

Seçenekler